En sjuk Pixel



Jag är sjuk. Jag tror jag blev det igår. Och idag blev det värre. Jag hoppas att jag blir bättre tills imorgon...

Hejdå. Kram! <3

En Pixel med DAMP



Hej =) Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Dem senaste dagarna har jag jobbat med ett spel. Som nu är klart.
Jag tänkte dela med mig av det genom att lägga ut det här i min blogg.
Jag måste tacka Linnea ( http://emessen.blogg.se/ ) för hennes bidrag med musiken på titlescreen och på bana 2.
Och jag måste tacka Sebastian ( http://dampsvamp.blogg.se/ ) för hans roll som test spelare. =)


Här är några screenshots.






Här kan ni ladda ner spelet; http://www.megaupload.com/?d=Z6S88GY2

Ha så kul =) KRAM! <3


En Pixel Explosion


(Krakatoa innan utbrottet 1883)

Igår fick jag höra om Eyafjallajökull's utbrott på Island. Så en massa aska flyger ut över Europa. Så alla flyg i nästan hela Europa står på marken. Vilket gör att folk får ta tex tåg. Och biljett priserna har blivit dyrare.

Detta utbrott fick mig att tänka på Krakatoa. En vilkan i Java i Indonesien som fick ett utbrott i augusti 1883. Som hade effekter över hela världen. Bland annat så sjönk temperaturen med 1,3 grader. Och vädret blev helt kaotiskt, och blev inte normalt igen förens nästan 5 år senare. Tsunamis på över 30 meter kunde kännas av i Sydafrika. Och en tryckvåg som kunde mätas på sitt sjunde varv runt planeten. Himlen var röd i flera år efteråt. Man kan tex se i Edvard Munch målning 'Skriet' från 1893, att himlen är röd. Så som den såg ut över Norge efter utbrottet.

Det var för över 120 år sedan. Då fann inte flygplan och en massa annat som vi har idag. Så vad skulle hända med världen om ett sådan utbrott hände idag? Inga flyg på 5 år? Hur skulle det gå? Hela världen skulle ju nästan gå under för att vi är så beroende av teknologi.

Bara en tanke.

//Tufs

En Pixel på ICA



Har ni tänkt på hur mycket pengar man gör av med egentligen? Jag var till ICA idag, innan kl 10:00 till och med. För att köpa bla bröd och cappuccino. När jag kom hem så tog jag alla kvitton från alla besök på ICA här i Söråker i April. 694,37,- landade det på, bara hittills den här månaden. 419,07,- av den summan har gått till mat. Så 275,30,- på godis, chips och läsk. Bara nu i April. Man kanske ska skära ner lite på godiset. För det mesta är det just choklad som köps. Den kostar ju 18,90 så det blir ju dyrt fort. Så man har ju fått något att tänka på nu.

Take care my friends <3

//Tufs

En korrupt Pixel - Super Mario Bros.



Jag kan säga att följande text kan få en liten nördvarning på sig. Så om ni inte är så spelintresserade så behöver ni inte läsa det. 

Är inte Super Mario Bros. världens bästa spel, generellt sett? Då mångar har lite mer underliga personliga åsikter om vad världens bästa spel är enligt dem. Som tex The legend of Zelda Ocarina of Time och Final Fantasy VII. Vem har inte spelat det till exempel? Vem har inte hört talas om Mario? Och med över 40 miljoner sålda spel bakom sig, säger ju en hel del om hur bra spelet är. Även om spelet bara har ett totalt 32 antal banor och man kan warpa sig förbi 26 stycken av dem för att klara spelet. Ändå, nu 25 år efter att spelet kom så kan man fortfarande sitta och spela det i timmar. Jag kan i alla fall göra det. Och jag tror att många andra också gör det. Jag har vuxit upp med spelet och minns inte när jag först spelade det, så länge sedan var det.
Super Mario Bros.
och The legend of Zelda till NES är dem två spel jag minns att jag spelade som längt tillbaka. Och dem spel jag blir som mest nostalgisk av.

Jag hade lite tråkigt idag och koppade in Linnea's NES i tv-rummet och satte i SMB. Men just när jag startade det så tog jag ut spelet för att spela något annat. Men bestämde mig ändp för att spela SMB. Men då fick spelet dålig kontakt med basenheten. Ett mycket vanligt fel då smuts och damm har kommit in luckan på NES enheten. Många tror att den är trasig när dem bara ser en grå blinkade bild om och om igen när dem ska spela. Och slänger konsolen i tron om att den är trasig. Det är ett mycket enkelt problem att lösa.
Man tar bommuls pinnar eller tops som vissa kallar det. Och så gnuggar man rent på båda sidorna av kontaktytorna på spelkasetterna. Ofta blir topsen aldeles svarta av smuts när man har gnuggar lite. Men efter ett tag så ser man att det har blivit renare, och då kommer det vara mycket lättare att starta spelen. Att slå eller lägga böcker uppe på NES-enheten ska inte behövas. Att köpa en ny conector som många tror ska lösa problemet är inte heller nödvändigt. Det är lite knepigare, men efter ett tag så kommer det att bli som förr igen. Då spelen är skitiga och smutsar ner den nya conectorn. Men om man både byter conector och rengör alla spel så går ju det också. Men att rengöra spelen är det jag själv rekomenderar.

När jag startade SMB för andra gången så blev det lite 'korrupt'. Men jag valde att spela i alla fall. Alla tiles låg i alla möjliga färger över hela skärmen. Man kunde inte urskilja något alls. Förutom alla sprites, som Mario, Goombas och andra fiender som rör på sig. Men man kunde inte se några solida objekt som rör och block. Man kunde inte heller se hål. (Se bilden nedan)

Jag skulle testa och se hur bra jag kan spelet. Och jag klarade bana 1-1 utan några problem alls. Men jag fick Game Over på bana 1-2 för att jag klantade mig. För det första så gick jag bort från spelet efter att jag hoppat i mål på bana 1-1. Och bana 1-2 startade och en Goomba gick in i mig och jag dog. Sen dog jag vid det andra hålet på banan, jag hade lite för bråttom. Och det sista livet var också lite av att jag hade lite bråttom. Det var vid dem andra hissarna precis i slutet på banan, innan man går upp i röret.
Jag kan bättre än som jag försöker mer. Men det är inte så lätt att starta ett spel så att det blir både 'korrupt' och fortfarande spelbart.


Korrupt Super Mario Bros.

Ett sånt här inlägg passar lite bättre in i min blogg, som ni kan se på designen. Jag tror att det kan komma att bli mer såna inlägg i framtiden. Men inte enbart om NES spel. Men jag är ju, som många av er redan vet, ett NES-freak.

//Tufs

En Pixel berättar


Hej hej, nu är jag här igen. Igår var en riktigt varm dag. Idag är det inte lika varmt, det är mulet och grått ute. Lite trist..

Men jag lovade Sebbe att göra lite reklam för hans blogg i min. Han har en egen blogg han också, och den finner ni här; http://dampsvamp.blogg.se/ Jag tror inte att designen på den är helt klar ännu. Men den som lever få se.

Jag har funderat lite sedan igår över en sak som en kompis sa till mig, angående webbdesign. Det kan ju vara något att gå en sån utbildning. Men att hitta en som ligger i stockholm verkar inte vara så lätt. Sen fick jag höra att sista ansökningsdagen är i morgon. Det låter ju inte så jätte kul.
Men webbdesign är ju lite kul och kan vara användbart, då jag och Linnea vill fixa våran egen webbsida. Jag hoppas att jag kommer hitta något.

Jag har typ jätte lust att skriva hela tiden, jag vet inte helt varför. Men ni tycker vä latt det blir tjatigt om jag ska skriva i min blogg hela tiden. Med nytt inlägg efter nytt inlägg. Men vi får se hur det blir med det helt enkelt.

Men som sagt, glöm inte kolla in i Sebbes blogg ;P - http://dampsvamp.blogg.se/

Ha de' så fett me' bäst så länge alla vännersch! ;) Kram!

//Tufs

Pixel Boom


Som ni kan se har jag fixat och trixat lite med utseendet på bloggen. =) Jag hoppas att ni gillar det!

Utöver det så är det en varm dag idag igen. Men jag ska inte klaga. I love it! När Linnea kommer tillbaka från arbetsförmedlingen så ska vi ut och köpa glass. Om nom nom! <3
Det blev bara ett kort inlägg den här gången, men det gör nog inget hoppas jag. Jag tycker det är skönt att jag skriver i min blogg oftare än förr. Jag känner att jag behöver skriva av mig.

Ha det bäst mina vänner! Jag sakner er alla <3

// Tufs



En Pixel med frisyr

Skrattar ni om jag skriver ännu ett inlägg? Men gör det om ni vill. Jag läste min kära vän Nathalies blogg; http://ninegirl.blogg.se/ hennes senaste inlägg med massa bilder på henne i olika frisyrer. Jag tänkte härma henne lite och göra likadant. jag blev lite nyfiken på vilka olika stilar, hårfärg och hårlängd jag igentligen har haft. Fast jag vet ju att det jag oftast har är 'rufs'.


2005                                    2006                                    2007                        

2008                                     2009                                   2010

Det var sex bilder på mig. Ett för var år från 4:e kvarttalet 2005 till januari 2010. Det var väl lite kul att se ;)
jag har tyvärr inga bilder på mig från 2004 och tidigare på datorn då digitalkameror inte existerade i mitt liv då.

Och jag måste bara klaga lite på ICA's gratis fryspåsar. Ni vet dem man kan få ta gratis vid slutet på kassan. Dem har inga handtag. Och i bland dugen en sån påse när man inte har handlar så mycket. Men det är inte lika lätt att bära när dem inte har handtag. Dåligt gjort!

//Tufs



En grå dammig pixel


Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade sist. Jag hoppas att ni har saknat min blogg. Jag tror ändå att jag ska ha bloggen till lite allt i allo ändå.
Det har hänt mycket sedan jag bloggade sist. Men det mesta är ju visat på bilddagboken, men jag vill ändå ha min blogg, då jag vill skriva av mig lite i bland. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men jag kan ju säga att dem senaste två dagarna har varit riktigt varma. Över 10 grader i skuggan som mest. I dag blir det också en varm dag vad jag kan se och känna.
Men en av anledningarna till att jag bloggar nu är för att jag vill uppdatera looken på min blogg lite. Jag vill ha lite mer färger. Jag vet inte om jag komemr fixa det innan jag skrivit klart detta inlägg eller om jag kommer göra det efteråt. Vi får se helt enkelt.

Och nu så har min tid för Photoshop gått ut så jag kan inte använda PS längre. Yey! Or NOT! Men det går nog att lösa på något sätt. och nu så tappade jag intresse för att skriva. Jag har lekt runt lite på stilmallar och sådant på min blogg. Men inget funkar som jag vill, och att mitt PS inte funkar längre hjälper ju inte. Men aja..

Av någon anledning så började jag att läsa Harry Potter och Hemligheternas Kammare den 3:e April. Jag vet inte varför, jag fick bara sån lust.. Jag gick bara och hämtade boken och började läsa i den. Hade läst klart den 4 dagar senare. Och jag ville läsa mer Harry Potter, så det fick bli Harry Potter och Halvblodsprinsen. Men den harj ga inte läst mer i än till kapitel 7, änn så länge. Jag vet inte varför jag fick en kick på Harry Potter bara sådär. Men jag har också ritat lite relaterade bilder. Dem är lite lol.

I lördags så var vi iväg till ICA och jag tappade min mobil, och så skrev jag detta på bdb om det.

Det var en dag i början av April. Vädret hade klarnat upp en del under dagen, och en klarblå himmel visade sig. Det hade vart mulet och grått väder i flera dagar innan. Till och med tjock dimma vissa dagar. Temperaturen varierade en del från dag till dag, men idag var det över tio grader varmt enligt celsius skalan. Det var en härlig dag för att gå ut och ta en promenad. En promenad till ICA...

...jag märkte något saknades när vi var mer än halvvägs till ICA, att jag hade tappat min mobiltelefon. Jag kollade igenom alla min fickor flera gånger, men jag hittade inte min mobiltelefon. Så det fick bli så att vi gick tillbaka längs gångvägen vi gick på. Vi gick och såg ner som om man var ledsen eller deprimerad över något. Jag kollade längs dem gräsklädda kanterna av vägen om den hade hamnat där, då jag inte hade hört att jag tappat den. Jag bad Linnea att ringa den i hopp om att jag skulle höra den. Men just innan signalerna nått fram så såg jag den.
Liggande på marken med displayen neråt. Den var intakt till synes, den låg där och spelade dem glada tonerna från Bubble Bobble som om inget hade hänt. Jag tar upp den för att se om den har tagit någon skada. Ena sidan hade öppnat sig och hade hack på två ställen, men det var inget allvarligt. Jag pressade ihop den öppnade sidan som gick ihop i ett snäpp. Min mobil fungerade fortfarande som den skulle...


Bara för att jag har fått en sån lust till att skriva. Men jag tror inte många har orkat läsa det, då ingen har kommenterat det på bdb. Lite synd. Ofta när det är mer än tre rader text så hoppar folk över det och bara kollar på bilden istället.

Det här inlägget känns lite random... men så får det vara. Vad jag ska göra under dagen vet jag inte ännu. Det är rätt så varmt här inne nu, 25,6 grader. Och 21,2 ute, då den sladden ligger på golvet i samma rum som det är 25,6 grader i. Men det är säker runt 8-9 grader varmt i skuggan ute nu.
Linnea cyklade ju iväg till ICA imorse då det inte fanns något bröd att äta till frukost. Och jag som just hade hällt upp tvp glas med cappucinno då hon kom på det. Så dem var lite kalla när hon kom tillbaka runt 40 minuter senare. Och hon var helt slut, hon hade tagit på sig både tjock jacka och tröja, och var hur slut som helst när hon kom tillbaka. Men hon tyckte det var skönt med en cykeltur. Något som jag saknar lite. Det var ett tag sedan jag cyklade sist.

Igår så kollade vi på en film, The gods must be Crazy. En väldigt udda komedi från 1980. Den var faktiskt en av dem roligaste filmerna jag har sett. Och jag förstår inte hur jag kan ha missat en sån film. Den är lätt sevärd!

Men jag ska kanske runda av lite nu. Hoppas ni hade kul att läsa detta lilla random inlägg. Jag hoppas att bildtorkan inte stör, för jag orkar inte med att ladda upp bilder nu. Men ha en fortsatt varm och het dag! KRAM allesammans!! <3




RSS 2.0