En Grön Pixel

Man kanske ska börja med det första riktiga inlägget nu. Jag skriver detta på tåget, det är kul att man har en dator som är riktigt bärbar, skönt också. Men att sitta och skriva när man åker baklänges i ett tåg är inte så skönt. Man känner lixom lite illamående. Och det är lite svårt att skriva då det gungar lite.

Men jag hade tänkt skriva om pixelbilder i form av pärlplattor. Ni vet sånt man gjorde på dagis. För några år sen, sex, sju år sen kanske. Så började jag att göra pärlplattor igen. Men nu var dem baserade på spelfigurer som tex Mega Man. Jag hade tidigare gjort pixelbilder i Lego. Men dem blev stora och svåra att ha kvar om man skulle göra mer. Då kom jag på att man kunde använda prälor istället. Så jag började göra många olika plattor baserade på sprites av figurer från mestadels NES spel. Då färg tillgången på pärlorna inte var så stor. Jag lyckades sälja en del av plattorna också. Jag har gjort några med motiv som jag gjort själv i MS Paint också. Men för inte så länge sen så hittade jag HAMA mini pärlor. Dem är bara 2,4 mm gämfört med dem vanliga HAMA pärlorna jag använde förr, som är 5 mm.

Så alla plattor jag gjorde blev bara hälften så stora, vilket betydde att jag kunde göra större sprites utan att plattan skulle bli löjligt stor. Dessutom är mini prälorna billigare. Ett paket innehåller dessutom dubbelt så många prälor än de vanliga. 2000 mini prälor för 14,- emot 1000 vanliga för 17,- (Priser från Panduro). De små pärlorna är ju lite knepigare att jobba med, men resulatatet är så mycket mer värt det än med dem vaniga pärlorna. Som bara blir problem när man gör stora plattor. Och dem små finns också i mer nyanser än dem vanliga. Om man ska följa HAMA’s sortiment. Jag har köpt nästan alla nyanser av mini prälorna som finns, 26 olika är det jag har nu.

Att ha prälorna färgsorterade hjälper en hel del. Att ha dem osorterade gör att det tar dubbelt så lång tid att göra en platta. Speciellt med mini pärlorna. Så jag har mina prälor i små lådor, ett litet skåp eller vad man ska säga som jag köpte på Biltema. Det är enligt katalogen till för skruvar och muttrar. Lådorna finns i tre storlekar. Dem minsta, som det finns mest av, rummer 1000 vanilga pärlor. Men upp till 6000 mini pärlor. Så nästa storlek på låda rymmer då ca 15,000 mini pärlor, och den största rymmer då ca 50,00 mini pärlor. Vilket är en jävla massa prälor.

Den till vänster är gjord med HAMA mini( 2,4 mm) och den till höger är gjord med vanliga 5mm pärlor.


En fiende från Famicom spelet Digital Devil Story.

 

Rusty från Dark Void Zero. Den första jag gjorde blev misslyckad, så jag vart tvungen att göra om den, men dem blev inte heller helt felfri. Som ni kan se på ena benet, så är det lite snett.

 

Och när jag började med mini pärlorna så använde jag ett nytt strykjärn. För det gamla som jag använt till alla mina andra plattor hade ojämn värme och blev knappt varmt. Så nu tar det bara sekunder att smälta ihop pärlorna. För dem små smälter snabbare än dem stora. Men om man inte är försiktig så kan det gå åt helvete. Som ni kan se på bilden ovan. Men oftast så går det bra. Sen så är prälorna så billiga så det gör inte så jätte mycket om något går ner i diket. Man kan ju alltid göra om det.

Men jag kan ju inte göra en platta av Mario från Super Mario Bros. Och sen sälja den. Så jag får ju hitta på egna sprites och pixel-bilder som jag kan göra plattor av och sälja. Och att göra pixel-bilder i MS Paint är något som jag älskar att hålla på med. Jag gjorde mig själv och Linnea som Final Fantasy lika sprites, som vi senare gjorde pärlplattor av.

 

Jag och Linnea som Final Fantsy figurer.

 

Jag har också tankar på att göra pixel-bilder på andra sätt än med pärlor. För jag har sett att allt fler har börjat med att göra prälplattor av spelfigurer och diverse. Jag hade en ide att änvända speglar i en låda med färgade sidor. Men det är lite kompliserat. Men jag har inte gett upp den iden ännu.

Ni får ha det så bra alla vänner där ute, och KRAM på er! <3 Och så klart ni andra som också läser min blogg. May the Pixel be with you. <3


Nya pixlar

Nu har jag skapat en ny blogg, men på samma konto. Då jag blev medlem på bdb igen så tog det över min blogg och den dog. Men jag har ett sug efter att blogga, men inte om mig själv och om vad jag gör om dagarna. Kanske lite om mig själv då. Men lite mer om spel och pixlar, mest retro spel kommer det att bli. Men det har nog många av er redan listat ut. Som många av er vet så gillar jag NES och pixelfigurer. Så denna blogg kommer handla om sådant. Sen så tycker jag att tufs.blogg.se är lättare att komma ihåg. Men detta får bli allt för nu. Jag ska sova nu.. klockan är lixom mycket nu. Och Linnea sover redan.



Jag själv i 8 bitar.
Känner ni igen mig?


Go'natt och ha det bra alla vänner! Kram <3



RSS 2.0