En Pixel Explosion


(Krakatoa innan utbrottet 1883)

Igår fick jag höra om Eyafjallajökull's utbrott på Island. Så en massa aska flyger ut över Europa. Så alla flyg i nästan hela Europa står på marken. Vilket gör att folk får ta tex tåg. Och biljett priserna har blivit dyrare.

Detta utbrott fick mig att tänka på Krakatoa. En vilkan i Java i Indonesien som fick ett utbrott i augusti 1883. Som hade effekter över hela världen. Bland annat så sjönk temperaturen med 1,3 grader. Och vädret blev helt kaotiskt, och blev inte normalt igen förens nästan 5 år senare. Tsunamis på över 30 meter kunde kännas av i Sydafrika. Och en tryckvåg som kunde mätas på sitt sjunde varv runt planeten. Himlen var röd i flera år efteråt. Man kan tex se i Edvard Munch målning 'Skriet' från 1893, att himlen är röd. Så som den såg ut över Norge efter utbrottet.

Det var för över 120 år sedan. Då fann inte flygplan och en massa annat som vi har idag. Så vad skulle hända med världen om ett sådan utbrott hände idag? Inga flyg på 5 år? Hur skulle det gå? Hela världen skulle ju nästan gå under för att vi är så beroende av teknologi.

Bara en tanke.

//Tufs

Kommentarer
Postat av: N

Hahaha, ja vad f-n :-D



Skogen måste också tas om hand, haha...



Och ja, det där med vulkanen är ju helt sjukt!

2010-04-20 @ 14:30:21
URL: http://ninegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0